The three unique selling points about me

Topsport

Talent is een bijzonder bezit!

Als kind was ik mij nog niet bewust van mijn bijzondere talent. Nadat ik zeven jaar op rij Nederlands Kampioen Super Sprint was geworden, werd het mij wel duidelijk dat mijn sprinttalent uitzonderlijk is. Daarnaast ben ik enorm gepassioneerd over de schaatssport en haal ik veel plezier uit het schaatsen.

Toen ik in het voorjaar van 2019 een uitnodiging ontving van trainer Henk Hospes om richting Friesland te komen, heb ik geen moment getwijfeld. Het was een prachtige kans! Henk heeft een mooi team met stuk voor stuk talentvolle sporters en door middel van Eco Coaching weet hij de sporter altijd centraal te stellen. Mede hierdoor heb ik geleerd om procesmatig te denken. Daarnaast heb ik via HealthyTeam.nl geleerd mensen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen, zodat we als team kunnen groeien.

Tijdens mijn groei als topsporter heb ik geregeld doelen moeten stellen. Hierbij gaat het om droomdoelen, procesdoelen en prestatiedoelen. Met name de procesdoelen zijn het meest waardevol. Je leert hierbij omgaan met tegenslagen en gedisciplineerd werken richting het prestatiedoel. Als junior A (2016/2017) mocht ik voor TeamNL voor het eerst meedoen met een wereldbekerwedstrijd in Italië en kort daarna volgde het WK Junioren in China. In 2017/2018 nam ik deel aan het NK Afstanden in een vol Thialf stadion, hier reed ik in een 500m race tegen Annette Gerritsen voor het eerst 39.99, een PR onder de 40 seconden!

Het afgelopen seizoen (2019/2020) behaalde ik na vele jaren van grote inzet een plek in de top vijf op het World Cup Kwalificatie Toernooi. Door het behalen van deze plek mocht ik mee naar vier buitenlandse wereldbekerwedstrijden voor senioren. Dit was een droomdoel waarvan ik niet zeker wist dat ik het in mij had. Ik voelde me net wereldkampioen!

In Astana, Kazachstan werd ik de snelste van de 500m B-groep en kort daarna won ik samen met Michelle de Jong en Sanneke de Neeling goud op de teamsprint in Nagano, Japan.

Ik ben pas 24 jaar oud, maar heb mede door de topsport al veel levenservaring opgedaan. Deze ervaring gebruik ik in mijn bedrijf, waar ik gezamenlijk met mijn klanten wil groeien naar droomdoelen. Net als in de topsport is het maken van een topdesign een kwestie van goed teamwork.

Creatief

Creativiteit, word je daar mee geboren of kun je dat aanleren?

Tijdens mijn topsportperiode heb ik geleerd te reflecteren en procesdoelen te stellen. Er werden verschillende gesprekken gevoerd waarin mijn doelen besproken werden. Tijdens deze gesprekken werden er verschillende testen afgenomen, waaruit je kon aflezen hoe je bent als persoon en waar je groeikansen liggen. Ik ben empathisch ingesteld en denk vanuit mijn gevoel. Daaruit vloeien vaak spontane acties, welke ik vervolgens gecontroleerd wil uitvoeren.

Mijn creativiteit kwam al vroeg tot uiting. Tijdens mijn kinderfeestjes werd er altijd een creatieve activiteit gepland en met het maken van surprises voor sinterklaas leefde ik mezelf helemaal uit. Niets was te gek! Ook mijn eigen kamer was vergeven van de creatieve creaties. Op de basisschool keek ik altijd uit crea-middagen en later op de middelbare school koos ik al gauw voor een stage en studie in de creatieve hoek. Na het afronden van het VMBO-T in Maasland, ben ik naar het MBO Westland gegaan waar ik afgestudeerd ben als ‘grafisch ontwerper’.

Ik kan van mezelf zeggen dat ik praktisch ingesteld ben en dat ik mijn ontwerpen graag commercieel maak. Dit heb ik onder andere geleerd tijdens mijn HBO studie ‘reclamevormgeving’ aan de Vogue Akedemie in Amsterdam.

  • • Zuidkoop – stand bouw – De Lier – stage
  • • Omber Visuals – grafisch – Poeldijk – stage
  • vormgvr.nl – grafisch – werkneemster – 2,5 jaar
  • • Sprog – grafisch – werkneemster – half jaar.

Ondernemer

Ik ben opgegroeid in een ondernemend gezin. Mijn ouders hebben een eigen bedrijf in plantcontainers voor plantenkwekers, genaamd Interco.nl. Zij leveren maatwerk plantcontainers met afwaterende bodem, waardoor planten beter kunnen groeien.

Tijdens mijn schaatsperiode in Zuid-Holland heb ik samen met mijn moeder een sponsorplatform opgericht, genaamd Healthy Team. Binnen dit platform worden gesponsorde snackgroenten van Tommies verkocht aan bedrijven die de schaatssport en mij willen ondersteunen. Ik heb enkele jaren de vormgeving uitgevoerd voor het Healthy Team en zo geleerd wat communicatie en marketing kan betekenen voor de sport. Benieuwd? Zie ook healthyteam.nl.

Mijn creativiteit en talent voor vormgeving komen dus al jaren goed van pas. Uiteindelijk heb ik de stap gezet om dit professioneel te gaan uitbouwen, waarna Di-One Design for a sharpe design is ontstaan.