The three unique selling points about me

Topsport

Talent is een bijzonder bezit!

Als kind was ik me nog niet bewust van mijn bijzondere talent. Nadat ik zeven jaar op rij, de Nederlands Kampioen Super Sprint werd, was het me wel duidelijk dat mijn sprinttalent uitzonderlijk is. Daarnaast heb ik heel veel plezier en passie voor de schaatssport en hoop ik dit nog jaren te doen. Toen ik het voorjaar van 2019 een uitnodiging van mijn huidige trainer Henk Hospes ontving om naar Friesland te komen, heb ik niet getwijfeld.

Het was een kans! Henk heeft een mooi team met talentvolle sporters en door middel van Eco coaching weet hij de sporter altijd centraal te stellen. Ik heb geleerd om procesmatig te denken en via Healthy Team.nl heb ik geleerd mensen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen, zodat we als team kunnen groeien.   

Tijdens mijn groei als topsporter moesten wij doelen stellen. Het gaat dan om droomdoelen, procesdoelen en prestatiedoelen. Met name de procesdoelen zijn het meest waardevol, je leert omgaan met tegenslagen en je leert gedisciplineerd doorwerken naar het prestatie doel.

Als junior A (2016/2017) mocht ik voor TeamNL voor het eerst meedoen met een wereldbekerwedstrijd in Italie en later het WK Junioren in China. Een mooie ervaring tijdens het NK Afstanden in 2017/2018 waar ik in een vol Thialf stadion in een 500m race tegen Annette Gerritsen voor het eerst met 39.99 onder de 40 seconden reed!
          
Het afgelopen seizoen 2019/2020 behaalde ik na vele jaren van grote inzet een plek in de top vijf op het World Cup Kwalificatie Toernooi en mocht hierdoor mee naar vier buitenlandse wereldbekerewedstrijden voor de senioren! Dit was een droomdoel waarvan ik niet wist of ik het in me had. Ik voelde me net wereldkampioen! 
In Astana wist ik winnaar te worden van de 500m B-groep en in Nagano won ik samen met Michelle de Jong en Sanneke de Neeling goud op de teamsprint. 
Ik ben nog maar 24 jaar oud en heb al veel levenservaring opgedaan door de topsport. Dit neem ik mee naar mijn bedrijf, waar ik graag samen met mijn klanten wil toegroeien naar nieuwe gezamenlijke droomdoelen. Net als in de topsport is het maken van een topdesign een kwestie van teamwork waarbij het proces de nodige tijd kost. 

Creatief

Creativiteit wordt je daar mee geboren of kan je dat aanleren?

In mijn topsportperiode heb ik geleerd te reflecteren en procesdoelen te stellen. Wij hadden doelengesprekken en deden testen waaruit je kon lezen wat voor persoon je bent en waar en hoe je jezelf kon verbeteren. Ik ben iemand met veel empathie die vanuit het gevoel denkt. Daar kunnen spontane acties uit ontstaan maar ik wil het wel onder controle houden. De spontane acties zijn ook te beschrijven als “creativiteit”. Ik luister, bekijk en reageer hierop, door naar mijn gevoel te luisteren. Dit is dus aangeboren.

De creativiteit zat er al vroeg in. Tijdens kinderfeestjes was er altijd een creatieve activiteit en met surprise was ik de bom. Ook mijn eigen kamer was altijd een spannende ruimte. Ik hield op school van crea-middagen zocht voor stage en studie ook in die richting. Na het VMBO-T in Maasland ben ik geslaagd voor MBO Westland – Grafisch ontwerper. Ik kan van mezelf zeggen dat ik praktisch ingesteld ben en mijn ontwerpen graag commercieel maak. Dit heb ik geleerd tijdens mijn HBO studie Vogue Akedemie HBO reclame vormgever in Amsterdam.

Werkervaring heb ik opgedaan bij verschillende bedrijven zoals bij:

  • • Zuidkoop – stand bouw – De Lier – stage
  • • Omber Visuals – grafisch – Poeldijk – stage
  • vormgvr.nl – grafisch – werkneemster – 2,5 jaar
  • • Sprog – grafisch – werkneemster – half jaar.

Ondernemer

Ik ben opgegroeid in een ondernemend gezin. Mijn ouders zijn erg ondernemend en hebben een eigen bedrijf in de plantcontainers voor de plantenkwekers. (interco.nl) Zij leveren maatwerk plantcontainers met afwaterende bodem waardoor planten beter kunnen groeien. Interco is zijn erg verbonden met haar afnemers en vele klanten zijn dan ook al vele jaren klant en gezamenlijk ontwikkelen zij nieuwe producten.

Tijdens mijn schaatsperiode in Zuid-Holland heb ik samen met mijn moeder een sponsorplatform Healthy Team weten op te bouwen waarbij we gesponsorde snackgroenten van Tommies verkoopt aan bedrijven die de schaatssport en mij willen ondersteunen. Ik heb in die jaren de vormgeving gedaan voor het Healthy Team en zo geleerd wat communicatie en marketing kan doen voor de sport. Zie healthyteam.nl

Mijn creativiteit en vormgeving talent komt dus al jaren goed van pas en nu wil ik dit professioneel gaan uitbouwen en heb daarom Di-One Design for a sharpe design opgericht